2012. február 29., szerda

Még ki sem hűlt...

... a kettővel ez előtti bejegyzésem, és már hoztam is friss képeket a Csakra-nyakláncról. Azaz pontosabban újabb Csakra-nyakláncokat készítettem :) Tervek között szerepel fülbevaló és karkötő készítése is, hasonló technikával, már csak meg kell álmodni és el kell készíteni...



A holnapi nap újra licitálni lehet egy általam készített termékre a Szárazépítészeti Design oldalán a Facebookon:




Készülök egy kicsit március 15-ére is, és ezeket a kitűzőket készítettem. Egyet Bencének, és egyet saját részre. Filc anyagból varrtam. Először gondoltam készítek valamit gyurmából, de féltem, addig matatják a gyerekek, míg baja lesz... Persze, ez nem jelenti azt, hogy a gyurmás-kokárda ötletét elvetettem volna :)


2012. február 28., kedd

Kis kitérő...

... következik. Még a multkorában teáztunk párommal, csak akkor elmaradt, hogy fotókat töltsek fel.Már régen kaptuk, de eddig valahogy mindig halogattuk, hogy kipróbáljuk. Fincsi volt :)
Van még vagy 4-5 fajta, sorra vesszük azokat is.


2012. február 25., szombat

Kicsit megkésve, de végre megírtam ezt a bejegyzést is...

Kedves Barátnőmnek készítettem egy Csakra-nyakláncot. Nagyon fogékony az ilyen dolgokra, mindig nagy érdeklődéssel veti bele magát a témába, így hát gondoltam, meglepem névnapja alkalmából egy kis aprósággal.
Szívem-lelkem beletettem ebbe a nyakláncba, elég sokat tervezgettem hogyan legyen, milyen alakúakra készítsem az egyes színeket. 3-4 fajta megoldást is kipróbáltam, mire megszületett ez a végtelenül egyszerű forma, hisz ez a nyaklánc nem a hivalkodásról szól. Úgy gondoltam, hogy minden színt a saját kövével díszítek, de egy másik kedves ismerősöm tanácsaira hallgatva- ő otthonosan mozog ebben, a számomra ismeretlen világban, - inkább csak átlátszó és pici Swarowski kövek felhasználásával tettem érdekessé egy-egy színvilágot. Mivel az egyes csakraszíneknek megvan a saját helyük ebben a nagy és titokzatos világban, így ezt a sorrendet egyáltalán nem szerettem volna megbontani. A zöldet (szív csakra) tettem kicsit hangsúlyosabbá azzal, hogy nagyobbra készítettem és ehhez zöld és nagyobb Swarowski kristályokat is használtam. Ezáltal erősíteni is szándékoztam ezt a csakrát.
Bízom benne, hogy kedves barátnőmre is nagy hatással lesz ez a nyaklánc, és lélekben még jobban megerősödik. Mostanában kevesebb időnk van egymásra, de nagyon-nagyon sokat gondolok rá, és kívánok neki nagyon sok boldogságot!!!

Nagyon Boldog Névnapot Kívánok Kedves Zsuzsim!!!!


2012. február 17., péntek

Ma kicsi kitérőt tettem...

... és befejeztem a tegnap elkezdett hímzésemet. Az ujjaim zsibognak, egy két helyen kisebesedett, de azt hiszem megérte! Tudom, tudom: gyűszű! De hát azzal nem lehet normálisan hímezni! Legalábbis én soha nem tudtam.
Egy kedves alkotótársamnál láttam ezt az ötletet, és nagyon megtetszett. Már kb. 17-18 éve nem hímeztem ekkora mennyiséget. Eleinte elég döcögősen haladtam, de aztán "nagyon" belejöttem.
Még tervezem minta hozzá rajzolását és hímzését, de egyenlőre ennyire futotta a két nap alatt. Talán a hétvégén még lesz időm kiegészíteni egy két mintával (Nagyon jó lenne...)


(Farmernadrág...)

2012. február 15., szerda

Mivel kisgengszterem telelni van a maminál, a nagyobbik gengszter meg oviban, így mindig akad egy-két órám "alkotni".
Készítettem ma is licitre egy kis meglepit (22-én lesz elérhető) és tegnap végre megérkeztek a csészék, így sikerült azokat is megcsinálnom. Remélem tetszenek majd a "gazdájuknak" :)

(A könyvecskét egy átlátszó Swarowski kővel díszítettem)

Egy ajándékot is készítettem, de ezt még nem tudom megmutatni majd csak később. Emiatt nagyon izgulok, hogy mit szól hozzá az ünnepelt... Már arra is gondoltam, hogy előbb odaadom.

Van elmaradásom is, amit már ideje volt teljesítenem. Hogy mikor ér oda Kedves Fernel, azt egyenlőre nem tudom... elég nagy ez a város ;) addig is a képpel kárpótollak Téged és lánykádat.



Egy kedves alkotótársamat pedig csere útján ezzel a szettel fogom megajándékozni.

(csillám effektes fehér gyurma)

2012. február 13., hétfő

Valentin-napi előzetes...

Igaz, hogy nem szoktuk tartani ezt az "ünnepet", de Krisztián szeretett volna már egy kanalat a bögréjéhez. Így hát kitalálta, hogy Valentin-napra elkészíthetném neki. Ma délután már ezzel kávézott: CUBE-kanál

2012. február 12., vasárnap

2012. február 11., szombat

Ma beszerző körúton voltam a fiúkkal, mert megfogyatkozott az ékszer-szerelék készletem. :)

Kicsit elszomorodtam, mert sajnos egy megrendeléshez nem kaptam megfelelő anyagot. Szerdán azt mondták, majd péntek délután; pénteken azt mondták szombaton; ma azt mondták, hogy hétfőn... elég pipa lettem. Miért nem lehetett ezt közölni szerdán, hogy inkább a jövő héten érdeklődjek. És persze mindezt olyan stílusban... hát én tuti nem alkalmaznék ilyen "kereskedőket", azaz embereket, mert ezek a KERESKEDŐ szó fogalmát sem ismerik szerintem.

"Bogyó és Babóca maraton..."
Végre sikerült befejeznem Bence csigaházát. Kaptam kölcsön az egyik baba-mama bizományiból nadrágot is, erre kell még valami csigaház mintát készítenem, és már nagyon várom, hogy postán is megérkezzen a kék ing.
Kb. 1-1,5 órát így felöltözve bámulta a mesét (kivételesen Mickey egér Játszóterét nézte)

Délután az új "tudományomat" fejlesztettem egy kicsit. Nagyon-nagyon régóta csodálom ezeket az alkotásokat az interneten, és végre eljutottam odáig, hogy megmutathassam, én miket tudok kihozni ezekből.
Egyenlőre még csak gyűrű alapokra véglegesítettem, de remélem hamarosan más ékszerekről is tudok fotókat mutatni. A hobbyboltban jövő hétre ígértek merev-karkötő alapokat. Azokra nagyon kíváncsi leszek, mert gyurmával is csodálatosan lehet őket díszíteni.

(Két fajta méretű üveglencsét használtam)


Annyira megtetszett a lila szett fülbevalója, és nem bírtam ki, hogy ne készítsem el egy más színösszeállítású változatát. Ez megy licitre, az egyik Facebook-os oldalon. Gyűrűt csak azért nem készítettem, mert nem volt hozzá itthon alap ;)

(én csak így hívom: "after eight")



Mostmár jöhetnek a vendégek..., elkészült a sütisvilla-készletem összes darabja :)

(2-2-2 fő szín lett ellentétesen felhasználva a villákon)

2012. február 5., vasárnap

Dolgos, szorgos hétvége...

... van mögöttem. Nem lehet okom panaszra, nagyon sokat dolgoztam ezzel-azzal.

Pénteken befejeztem a rám bízott képek elkészítését. Anyukám új lakásba költözött, és a konyhába kellett valami oda illő kép. Pár száz forintból két cuki kis képet csináltam, remélem tetszeni fog neki.

Szombaton még el kellett mennem hobby boltba kis kavicskáért ;) - és végre kisüthettem egy kis lila csodát. Készült még egy lilás fülbevaló - azt csak gyöngyökből csináltam -, de sajnos azt elfelejtettem lefotózni...



Zsuzsa barátnőm szüleinek házassági évfordulójuk lesz jövő héten. Nekik is elkészítettem az ajándékukat. Sok boldogságot kívánok!!!

..."Áttetsző aranyingében ragyogva jött a nyári hajnal a réten át, azt hitte, hogy még alszom, mert mikor házam elé ért elmosolyodott, körülnézett. S a nyitott ablakon nesztelenül beugrott a szobába, aztán könnyű ingét ágyamra dobva, bebújt hozzám a takró alá"...
(Egyik kedvenc reklámfilmem :) :) :) )

Ma pedig egész nap Bence jelmezén szorgoskodtam. Bogyó, a csigafiú bőrébe, azaz csigaházába bújik :) Az egész csigaházat kézzel varrtam meg, úgyhogy egész nap jól elszöszmötöltem vele. Még vennem kell rá valami széles gumiszalagot, amivel felveheti mint egy hátizsákot, de mondhatni kész van!!! A várost végigjártam már szarvacskáért, de sehol nem kapni olyat, amilyet kigondoltam... :( Pedig azt csak be kellene vonnom fekete anyaggal és ugyan olyan lenne mint az "igazi" Bogyóé. Valószínű, így ez a szarvacska még egy kis kreatívságot fog igényelni.

Én meg ennyi kreatívkodás után méhecske vagy hangya bőrbe bújok :) ....

2012. február 1., szerda

Blogbejegyzés megírása (alig látok ki a fejemből a nátha miatt, az agyam már nem működik...):

Én: - Krisztián, mondj már valami jó szöveget ehhez!
K.: - Kana... (csak úgy bükkszenterzsébetiesen)

Hát ennyit a blogbejegyzésről............